Klasické rozhovory / Colloquia classica

Datum konání: 22. 6. 2023

Místo konání: Multifunkční informační centrum UJEP, purpurová aula, Pasteurova 1, 400 96 Ústí nad Labem

Termín podání přihlášek: 21. 5. 2023

O konferenci

Přijměte prosím srdečné pozvání na VIII. ročník konference Klasické rozhovory, která je věnována nejrůznějším tématům souvisejícím s historií či archeologií středomořských civilizací. Z hlediska geografického je konference zaměřena na Středomoří a přilehlé oblasti se vztahem k antické kultuře. Z chronologického hlediska je pak konferenční rámec vymezen obdobím neolitu až pozdní antikou. Konference je plánovaná jako jednodenní. V případě zájmu je možno navštívit večerní společenské setkání, které se bude konat po ukončení konference. Ubytování si účastníci konference hradí a zajišťují sami.

Konferenčními jazyky jsou čeština a slovenština. Délka ústních prezentací by neměla přesahovat 25 minut. Konferenční poplatek činí 400 Kč (studenti 300 Kč), je možné jej uhradit na místě před zahájením konference.

V případě zájmu o účast na konferenci zašlete prosím název přednášky, jméno autora a abstrakt v rozsahu čtvrt až půl strany na adresy: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nejpozději do 21. 5. 2023.

Dokumenty

Pořadatel

  • Katedra historie Filozofické fakulty Univerzity J. E. Purkyně
  • Centrum antického kulturního dědictví v Praze

Kontakt: doc. PhDr. Martin Trefný, Ph.D.; Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Filozofická fakulta

Provozovatelem tohoto konferenčního portálu je Filozofická fakulta Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem.
www.ff.ujep.cz

UJEP

Filozofická fakulta je jednou z osmi fakult, které svou vzdělávací a vědeckovýzkumnou činnost provozují v rámci Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem.
www.ujep.cz

Muzeum

Častým partnerem a spolupořadatelem našich konferencí i jiných kulturních, vědeckých a vzdělávacích akcí je Muzeum města Ústí nad Labem.
www.muzeumusti.cz

Město Ústí n. L.

FF UJEP se hrdě hlásí k městu Ústí nad Labem. Bližší informace o městě, jeho okolí a infrastruktuře můžete najít na webových stránkách města.
www.usti-nad-labem.cz

usti nad labem