Imigrace a její vliv na ústecké krajské volby

Studentská konference

Datum konání: 28. 11. 2016 od 14:00

Místo konání: Filozofická fakulta, místnost A 306

Anotace

Konference je jedním z výstupů Studentské grantové soutěže „Imigrace, sociální napětí a volební chování“. Tento projekt se snaží reflektovat současný vzestup důležitosti otázky imigrace, k němuž dochází v celé Evropě (a nejen v Evropě) v souvislosti s tzv. uprchlickou krizí. Tyto události jsou přitom spojeny jak s nárůstem sociálního napětí v mnoha evropských zemích, tak následným vzestupem nových politických subjektů, které se tohoto tématu snaží využít pro svůj vzestup, ale i se změněnou pozicí stávajících politických aktérů, kteří musí rovněž reagovat na měnící se politické „klima“ po celé Evropě, resp. i mimo její hranice.

Jedním z výzkumných okruhů je snaha zmapovat úspěšnost nových subjektů zaměřených proti imigraci, ale i využití tohoto tématu „tradičními“ stranami v České republice (resp. širším regionu severních Čech, tvořeným Ústeckým, Karlovarským a Libereckým krajem), při příležitosti konání krajských voleb v roce 2016. Snahou je analyzovat nejen výsledky stran ve volbách, ale zejména využití imigračního tématu ve volebních kampaních a snaze mobilizovat voliče. Výstupem tohoto výzkumného okruhu je právě tato studentská konference zaměřená především na analýzu výsledků voleb jednotlivých protiimigrantsky zaměřených politických stran a uskupení.

Program

Organizátoři a hlavní řešitelé projektu

  • Mgr. et M.A. Jan Charvát, Ph.D.
  • Mgr. Pavel Maškarinec, Ph.D.
  • Mgr. Lukáš Novotný, M.A., Dr.phil.

Kontakt

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Filozofická fakulta

Provozovatelem tohoto konferenčního portálu je Filozofická fakulta Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem.
www.ff.ujep.cz

UJEP

Filozofická fakulta je jednou z osmi fakult, které svou vzdělávací a vědeckovýzkumnou činnost provozují v rámci Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem.
www.ujep.cz

Muzeum

Častým partnerem a spolupořadatelem našich konferencí i jiných kulturních, vědeckých a vzdělávacích akcí je Muzeum města Ústí nad Labem.
www.muzeumusti.cz

Město Ústí n. L.

FF UJEP se hrdě hlásí k městu Ústí nad Labem. Bližší informace o městě, jeho okolí a infrastruktuře můžete najít na webových stránkách města.
www.usti-nad-labem.cz

usti nad labem