Filosofický text

Datum konání: 26. listopadu 2016 od 9:00

Místo konání: Budova „B“ Filozofické fakulty UJEP, místnost B 304, Pasteurova 13, 400 96 Ústí nad Labem

Tisková zpráva

V květnu letošního roku vznikl z podnětu některých členů Katedry politologie a filozofie Filozofické fakulty Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem nový vědecký časopis Ergot. Volně navazuje na časopis Ergo, který na katedře (a předtím i na její předchůdkyni, jíž byla Katedra společenských věd Pedagogické fakulty UJEP) vycházel a který přestal vycházet právě před deseti lety. Jak napovídá podtitul, obsah časopisu bude zaměřen na filosofii a společenské vědy a na jejich vzájemný vztah. Příspěvky budou vycházet ze sympozií, které bude katedra pořádat pravidelně dvakrát za rok. První z těchto sympozií pod titulem „Filosofický text“ proběhne v sobotu 26. listopadu. První číslo revue Ergot má pak vyjít v elektronické podobě (na internetových stránkách, ve formátu PDF i ve formátech pro čtečky) počátkem příštího roku. Šéfredaktorem se stal dr. Hynek Tippelt, první konferenci organizují a první číslo Ergotu jako odpovědní redaktoři připravují doc. Jiří Hoblík a dr. Petr Bláha. Základem každého čísla budou představovat recenzované tematické příspěvky. Kromě toho budou zveřejňovány netematické recenzované studie, recenze filosofických a odborných publikací, eseje, překlady, diskusní příspěvky, ale i kvalitní studentské práce. Časopis Ergot chce být otevřený zkoumání a studiu, komunikaci mezi vyučujícími a studenty, ale také být přístupný středoškolským učitelům filosofie a společenských věd. Bližší informace o časopisu najdeme na internetové stránce https://ergosite.wordpress.com/.

Anotace

Jak se pozná filosofický text? Proč se jím zabývat? Není plodem samomluvy? Jak ho číst? Co s námi může udělat? Jaký nabízí užitek? Má význam pro společenské vědy? Má budoucnost? Můžeme se bez něj i obejít?

Program

Program

Organizátoři

  • Mgr. Petr Bláha, Ph.D.
  • Doc. Jiří Hoblík, Th.D.
  • Mgr. Hynek Tippelt, Ph.D.

Kontakt

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Důležité termíny

  • Termín podání přihlášek: 27. 10. 2016
  • Termín zaslání příspěvku: 26. 11. 2016

Filozofická fakulta

Provozovatelem tohoto konferenčního portálu je Filozofická fakulta Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem.
www.ff.ujep.cz

UJEP

Filozofická fakulta je jednou z osmi fakult, které svou vzdělávací a vědeckovýzkumnou činnost provozují v rámci Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem.
www.ujep.cz

Muzeum

Častým partnerem a spolupořadatelem našich konferencí i jiných kulturních, vědeckých a vzdělávacích akcí je Muzeum města Ústí nad Labem.
www.muzeumusti.cz

Město Ústí n. L.

FF UJEP se hrdě hlásí k městu Ústí nad Labem. Bližší informace o městě, jeho okolí a infrastruktuře můžete najít na webových stránkách města.
www.usti-nad-labem.cz

usti nad labem