Metody a výstupy dokumentace památek

Datum konání: 4. 4. 2019, od 9 do 16 hodin

Místo konání: Oranžerie Václava Havla, Městská knihovna Ostrov

Spolek pro dokumentaci a obnovu památek Karlovarska ve spolupráci s Centrem pro dokumentaci a digitalizaci kulturního dědictví Filozofické fakulty Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem pořádá ve čtvrtek 4. dubna 2019 v Městské knihovně v Ostrově odbornou konferenci Metody a výstupy dokumentace památek.

Záštitu nad konferencí převzala paní děkanka Filozofické fakulty Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem prof. PhDr. Michaela Hrubá, Ph.D.

Předmětem konference je prezentovat zájemcům nejnovější metody, formy a výstupy dokumentace památek a kulturního dědictví využívané v oblasti památkové péče. Účastníci konference získají přehled o aktuálních trendech a dostupných možnostech dokumentace, propagace a prezentace kulturního dědictví, které budou moci následně využít ve své praxi.

Témata přednášek

  • Využití dronů při dokumentaci památek
  • Trasologie kamene
  • Geofyzikální nedestruktivní archeologický průzkum
  • Dendrochronologie
  • Technologické průzkumy uměleckých děl
  • Skenování artefaktů
  • Geodetické a stavební měření historických staveb
  • Úloha OPD a SHP v péči o nemovité památky
  • Význam inventarizace památek
  • Studium oboru Dokumentace památek na KHI FF UJEP

Anotace

Konference je určena pro odborné pracovníky a úředníky veřejné správy v oblasti památkové péče, kultury a cestovního ruchu, pracovníky muzeí, správce a vlastníky památkových objektů, členy zájmových organizací a spolků zabývajících se záchranou a obnovou památek, uchazeče o studium a studenty oborů souvisejících s ochranou, záchranou a dokumentací památek a kulturního dědictví.

Registrace posluchačů: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Konferenční poplatek není vybírán.

Pozvánka na facebooku: https://www.facebook.com/events/2362807247287615/

Filozofická fakulta

Provozovatelem tohoto konferenčního portálu je Filozofická fakulta Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem.
www.ff.ujep.cz

UJEP

Filozofická fakulta je jednou z osmi fakult, které svou vzdělávací a vědeckovýzkumnou činnost provozují v rámci Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem.
www.ujep.cz

Muzeum

Častým partnerem a spolupořadatelem našich konferencí i jiných kulturních, vědeckých a vzdělávacích akcí je Muzeum města Ústí nad Labem.
www.muzeumusti.cz

Město Ústí n. L.

FF UJEP se hrdě hlásí k městu Ústí nad Labem. Bližší informace o městě, jeho okolí a infrastruktuře můžete najít na webových stránkách města.
www.usti-nad-labem.cz

usti nad labem