Migrace jako hlavní téma parlamentních voleb

Datum konání: 11. 12. 2017

Místo konání: A 306, Filozofická fakulta UJEP 

Anotace

Druhý ročník studentské konference se opět zabývá volbami v České republice a migrační krizi, neboť se jedná o téma, jenž vytváří napětí po celé Evropě. V předchozím ročníku jsme se zaměřili na komunální volby v ČR a (ne)úspěch politických stran, které jako jeden z hlavních bodů svého volebního programu využily právě migrační krizi a témata s ní spojená.

Tento rok bude pozornost věnována parlamentním volbám, které změnily českou politickou scénu. Jmenujme především drtivý úspěch politické strany ANO, ale také nečekaný výsledek České pirátské strany, Strany přímé demokracie či Občanské demokratické strany.

Tyto a další strany zaujaly určitou pozici k migrační krizi, kvótám Evropské unie pro přerozdělování uprchlíků a celkově se zabývali situací v Evropě z pohledu migrace a migrační krize. Cílem příspěvků je přiblížit, rozebrat a zhodnotit tyto postoje jednotlivých úspěšných politických stran, a následně tyto poznatky aplikovat na výsledky voleb.

Organizátoři

  • Bc. Daniel Franc, Tel.: +420 728 113 224, E-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
  • Mgr. Pavel Maškarinec, Ph.D., E-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Filozofická fakulta

Provozovatelem tohoto konferenčního portálu je Filozofická fakulta Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem.
www.ff.ujep.cz

UJEP

Filozofická fakulta je jednou z osmi fakult, které svou vzdělávací a vědeckovýzkumnou činnost provozují v rámci Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem.
www.ujep.cz

Muzeum

Častým partnerem a spolupořadatelem našich konferencí i jiných kulturních, vědeckých a vzdělávacích akcí je Muzeum města Ústí nad Labem.
www.muzeumusti.cz

Město Ústí n. L.

FF UJEP se hrdě hlásí k městu Ústí nad Labem. Bližší informace o městě, jeho okolí a infrastruktuře můžete najít na webových stránkách města.
www.usti-nad-labem.cz

usti nad labem