Imigrace a její vliv na ústecké krajské volby

Studentská konference

Datum konání: 28. 11. 2016 od 14:00

Místo konání: Filozofická fakulta, místnost A 306

Anotace

Konference je jedním z výstupů Studentské grantové soutěže „Imigrace, sociální napětí a volební chování“. Tento projekt se snaží reflektovat současný vzestup důležitosti otázky imigrace, k němuž dochází v celé Evropě (a nejen v Evropě) v souvislosti s tzv. uprchlickou krizí. Tyto události jsou přitom spojeny jak s nárůstem sociálního napětí v mnoha evropských zemích, tak následným vzestupem nových politických subjektů, které se tohoto tématu snaží využít pro svůj vzestup, ale i se změněnou pozicí stávajících politických aktérů, kteří musí rovněž reagovat na měnící se politické „klima“ po celé Evropě, resp. i mimo její hranice.

Jedním z výzkumných okruhů je snaha zmapovat úspěšnost nových subjektů zaměřených proti imigraci, ale i využití tohoto tématu „tradičními“ stranami v České republice (resp. širším regionu severních Čech, tvořeným Ústeckým, Karlovarským a Libereckým krajem), při příležitosti konání krajských voleb v roce 2016. Snahou je analyzovat nejen výsledky stran ve volbách, ale zejména využití imigračního tématu ve volebních kampaních a snaze mobilizovat voliče. Výstupem tohoto výzkumného okruhu je právě tato studentská konference zaměřená především na analýzu výsledků voleb jednotlivých protiimigrantsky zaměřených politických stran a uskupení.

Program

Organizátoři a hlavní řešitelé projektu

  • Mgr. et M.A. Jan Charvát, Ph.D.
  • Mgr. Pavel Maškarinec, Ph.D.
  • Mgr. Lukáš Novotný, M.A., Dr.phil.

Kontakt

Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein.

FF UJEP

Philosophische Fakultät der Jan-Evangelista-Purkyně-Universität in Ústí nad Labem  ist Netzbetreiber dieser Tagungswebseiten.
www.ff.ujep.cz

UJEP

Philosophische Fakultät ist eine der Fakultäten, die sind innerhalb der Jan-Evangelista-Purkyně-Universität in Ústí nad Labem  umgesetzt.
www.ujep.cz

Muzeum

Museum der Stadt Ústí nad Labem ist ein häufiger Partner für unseren Tagungen und anderen kulturellen, wissenschaftlichen und pädagogischen Veranstaltungen.
www.muzeumusti.cz

Stadt Ústí n. L.

Philosophische Fakultät bekennt sich stolz zur Stadt Ústí nad Labem (dt. Aussig). Nähere Informationen über die Stadt, ihre Umgebung und Infrastruktur können Sie an den Stadt-Webseiten zu finden.
www.usti-nad-labem.cz

usti nad labem