Filosofický text

Datum konání: 26. listopadu 2016 od 9:00

Místo konání: Budova „B“ Filozofické fakulty UJEP, místnost B 304, Pasteurova 13, 400 96 Ústí nad Labem

Tisková zpráva

V květnu letošního roku vznikl z podnětu některých členů Katedry politologie a filozofie Filozofické fakulty Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem nový vědecký časopis Ergot. Volně navazuje na časopis Ergo, který na katedře (a předtím i na její předchůdkyni, jíž byla Katedra společenských věd Pedagogické fakulty UJEP) vycházel a který přestal vycházet právě před deseti lety. Jak napovídá podtitul, obsah časopisu bude zaměřen na filosofii a společenské vědy a na jejich vzájemný vztah. Příspěvky budou vycházet ze sympozií, které bude katedra pořádat pravidelně dvakrát za rok. První z těchto sympozií pod titulem „Filosofický text“ proběhne v sobotu 26. listopadu. První číslo revue Ergot má pak vyjít v elektronické podobě (na internetových stránkách, ve formátu PDF i ve formátech pro čtečky) počátkem příštího roku. Šéfredaktorem se stal dr. Hynek Tippelt, první konferenci organizují a první číslo Ergotu jako odpovědní redaktoři připravují doc. Jiří Hoblík a dr. Petr Bláha. Základem každého čísla budou představovat recenzované tematické příspěvky. Kromě toho budou zveřejňovány netematické recenzované studie, recenze filosofických a odborných publikací, eseje, překlady, diskusní příspěvky, ale i kvalitní studentské práce. Časopis Ergot chce být otevřený zkoumání a studiu, komunikaci mezi vyučujícími a studenty, ale také být přístupný středoškolským učitelům filosofie a společenských věd. Bližší informace o časopisu najdeme na internetové stránce https://ergosite.wordpress.com/.

Anotace

Jak se pozná filosofický text? Proč se jím zabývat? Není plodem samomluvy? Jak ho číst? Co s námi může udělat? Jaký nabízí užitek? Má význam pro společenské vědy? Má budoucnost? Můžeme se bez něj i obejít?

Program

Program

Organizátoři

  • Mgr. Petr Bláha, Ph.D.
  • Doc. Jiří Hoblík, Th.D.
  • Mgr. Hynek Tippelt, Ph.D.

Kontakt

Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein.

Důležité termíny

  • Termín podání přihlášek: 27. 10. 2016
  • Termín zaslání příspěvku: 26. 11. 2016

FF UJEP

Philosophische Fakultät der Jan-Evangelista-Purkyně-Universität in Ústí nad Labem  ist Netzbetreiber dieser Tagungswebseiten.
www.ff.ujep.cz

UJEP

Philosophische Fakultät ist eine der Fakultäten, die sind innerhalb der Jan-Evangelista-Purkyně-Universität in Ústí nad Labem  umgesetzt.
www.ujep.cz

Muzeum

Museum der Stadt Ústí nad Labem ist ein häufiger Partner für unseren Tagungen und anderen kulturellen, wissenschaftlichen und pädagogischen Veranstaltungen.
www.muzeumusti.cz

Stadt Ústí n. L.

Philosophische Fakultät bekennt sich stolz zur Stadt Ústí nad Labem (dt. Aussig). Nähere Informationen über die Stadt, ihre Umgebung und Infrastruktur können Sie an den Stadt-Webseiten zu finden.
www.usti-nad-labem.cz

usti nad labem