Systém pedagogických praxí a spolupráce Filozofické fakulty se školami

Datum konání: 27. a 28. srpna 2021

Termín pro přihlášení: do 20. srpna 2021

Místo konání

  1. Filozofická fakulta UJEP (Pasteurova 13, místnost A 313)
  2. Muzeum města Ústí nad Labem (Masarykova 1000)

O konferenci

Na UJEP stejně jako na dalších univerzitách v České republice proběhly po široké diskuzi akreditace učitelských studijních programů, jejichž součástí je i nový systém pedagogických praxí, které mají studenti absolvovat. Došlo k navýšení jejich počtu. Během celého procesu změn jsme postrádali diskuzi se základními školami, gymnázii a středními školami o chystaných změnách.

Konference k pedagogickým praxím je prostředkem, jak seznámit vedení a pedagogy našich fakultních a spolupracujících škol stejně jako potencionálních nových spolupracujících škol se systémem praxí v nových učitelských programech, s jejich organizační a obsahovou koncepcí na Filozofické fakultě UJEP. Jedním z hlavních cílů je také vyjasnění konkrétní role škol a učitelů - mentorů našich oborů (občanská výchova, společenské vědy, historie, německý jazyk a literatura).

Konference proběhne v době, kdy je pedagogická veřejnost seznamována s revizemi rámcových vzdělávacích programů, jež se podstatně dotýkají i vzdělávací oblasti Člověk a společnost. Srpnové setkání vnímáme jako příležitost k bližšímu seznámení se s chystanými změnami a promýšlení, jak na tyto změny reagovat, jak reakce promítnout do vzájemné spolupráce škol a FF UJEP.

V neposlední řadě je konference příležitostí pro osobní setkání nad společnými tématy, pro nastavení užší spolupráce mezi školami, jejich vedením a spolupracujícími učiteli – mentory a oborovými didaktiky Filozofické fakulty, kteří jsou zodpovědní za přípravu budoucích učitelů.

Program

Program

FF UJEP

Philosophische Fakultät der Jan-Evangelista-Purkyně-Universität in Ústí nad Labem  ist Netzbetreiber dieser Tagungswebseiten.
www.ff.ujep.cz

UJEP

Philosophische Fakultät ist eine der Fakultäten, die sind innerhalb der Jan-Evangelista-Purkyně-Universität in Ústí nad Labem  umgesetzt.
www.ujep.cz

Muzeum

Museum der Stadt Ústí nad Labem ist ein häufiger Partner für unseren Tagungen und anderen kulturellen, wissenschaftlichen und pädagogischen Veranstaltungen.
www.muzeumusti.cz

Stadt Ústí n. L.

Philosophische Fakultät bekennt sich stolz zur Stadt Ústí nad Labem (dt. Aussig). Nähere Informationen über die Stadt, ihre Umgebung und Infrastruktur können Sie an den Stadt-Webseiten zu finden.
www.usti-nad-labem.cz

usti nad labem