Migrace jako hlavní téma parlamentních voleb

Datum konání: 11. 12. 2017

Místo konání: A 306, Filozofická fakulta UJEP 

Anotace

Druhý ročník studentské konference se opět zabývá volbami v České republice a migrační krizi, neboť se jedná o téma, jenž vytváří napětí po celé Evropě. V předchozím ročníku jsme se zaměřili na komunální volby v ČR a (ne)úspěch politických stran, které jako jeden z hlavních bodů svého volebního programu využily právě migrační krizi a témata s ní spojená.

Tento rok bude pozornost věnována parlamentním volbám, které změnily českou politickou scénu. Jmenujme především drtivý úspěch politické strany ANO, ale také nečekaný výsledek České pirátské strany, Strany přímé demokracie či Občanské demokratické strany.

Tyto a další strany zaujaly určitou pozici k migrační krizi, kvótám Evropské unie pro přerozdělování uprchlíků a celkově se zabývali situací v Evropě z pohledu migrace a migrační krize. Cílem příspěvků je přiblížit, rozebrat a zhodnotit tyto postoje jednotlivých úspěšných politických stran, a následně tyto poznatky aplikovat na výsledky voleb.

Organizátoři

  • Bc. Daniel Franc, Tel.: +420 728 113 224, E-mail: Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein.
  • Mgr. Pavel Maškarinec, Ph.D., E-mail: Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein.

FF UJEP

Philosophische Fakultät der Jan-Evangelista-Purkyně-Universität in Ústí nad Labem  ist Netzbetreiber dieser Tagungswebseiten.
www.ff.ujep.cz

UJEP

Philosophische Fakultät ist eine der Fakultäten, die sind innerhalb der Jan-Evangelista-Purkyně-Universität in Ústí nad Labem  umgesetzt.
www.ujep.cz

Muzeum

Museum der Stadt Ústí nad Labem ist ein häufiger Partner für unseren Tagungen und anderen kulturellen, wissenschaftlichen und pädagogischen Veranstaltungen.
www.muzeumusti.cz

Stadt Ústí n. L.

Philosophische Fakultät bekennt sich stolz zur Stadt Ústí nad Labem (dt. Aussig). Nähere Informationen über die Stadt, ihre Umgebung und Infrastruktur können Sie an den Stadt-Webseiten zu finden.
www.usti-nad-labem.cz

usti nad labem