Klasické rozhovory

Datum konání: 24. 6. 2021 

Termín přihlášek: do 14. 5 2021

Místo konání: Konference se uskuteční v on-line prostředí.

Call for papers

Přijměte prosím srdečné pozvání na VI. ročník konference Klasické rozhovory, která je věnována nejrůznějším tématům souvisejícím s historií středomořských civilizací. Z hlediska geografického je konference zaměřena na Středomoří a přilehlé oblasti se vztahem k antické kultuře. Z chronologického hlediska je pak konferenční rámec vymezen obdobím neolitu až pozdní antikou.  Konferenčními jazyky jsou čeština a slovenština. Délka ústních prezentací by neměla přesahovat 25 minut. Konference je plánovaná jako jednodenní. V případě zájmu je možno navštívit večerní společenské setkání, které se bude konat po ukončení konference. Ubytování si účastníci konference hradí a zajišťují sami.

V případě zájmu o účast na konferenci zašlete prosím název přednášky, jméno autora a abstrakt v rozsahu čtvrt až půl strany na adresy: Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein. nebo Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein. nejpozději do 14. 5. 2021.

Konferenční poplatek činí 400 Kč (studenti 300 Kč). Je možné jej uhradit na místě před zahájením konference. Je z něj pokryto občerstvení na konferenci.

Program

Program a abstrakty

Pořadatel

Katedra historie
Filozofická fakulta Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem
doc. PhDr. M. Trefný, Ph.D.

Místo konání

Konference se uskuteční v on-line prostředí.

FF UJEP

Philosophische Fakultät der Jan-Evangelista-Purkyně-Universität in Ústí nad Labem  ist Netzbetreiber dieser Tagungswebseiten.
www.ff.ujep.cz

UJEP

Philosophische Fakultät ist eine der Fakultäten, die sind innerhalb der Jan-Evangelista-Purkyně-Universität in Ústí nad Labem  umgesetzt.
www.ujep.cz

Muzeum

Museum der Stadt Ústí nad Labem ist ein häufiger Partner für unseren Tagungen und anderen kulturellen, wissenschaftlichen und pädagogischen Veranstaltungen.
www.muzeumusti.cz

Stadt Ústí n. L.

Philosophische Fakultät bekennt sich stolz zur Stadt Ústí nad Labem (dt. Aussig). Nähere Informationen über die Stadt, ihre Umgebung und Infrastruktur können Sie an den Stadt-Webseiten zu finden.
www.usti-nad-labem.cz

usti nad labem