Metody a výstupy dokumentace památek

Datum konání: 4. 4. 2019, od 9 do 16 hodin

Místo konání: Oranžerie Václava Havla, Městská knihovna Ostrov

Spolek pro dokumentaci a obnovu památek Karlovarska ve spolupráci s Centrem pro dokumentaci a digitalizaci kulturního dědictví Filozofické fakulty Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem pořádá ve čtvrtek 4. dubna 2019 v Městské knihovně v Ostrově odbornou konferenci Metody a výstupy dokumentace památek.

Záštitu nad konferencí převzala paní děkanka Filozofické fakulty Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem prof. PhDr. Michaela Hrubá, Ph.D.

Předmětem konference je prezentovat zájemcům nejnovější metody, formy a výstupy dokumentace památek a kulturního dědictví využívané v oblasti památkové péče. Účastníci konference získají přehled o aktuálních trendech a dostupných možnostech dokumentace, propagace a prezentace kulturního dědictví, které budou moci následně využít ve své praxi.

Témata přednášek

  • Využití dronů při dokumentaci památek
  • Trasologie kamene
  • Geofyzikální nedestruktivní archeologický průzkum
  • Dendrochronologie
  • Technologické průzkumy uměleckých děl
  • Skenování artefaktů
  • Geodetické a stavební měření historických staveb
  • Úloha OPD a SHP v péči o nemovité památky
  • Význam inventarizace památek
  • Studium oboru Dokumentace památek na KHI FF UJEP

Anotace

Konference je určena pro odborné pracovníky a úředníky veřejné správy v oblasti památkové péče, kultury a cestovního ruchu, pracovníky muzeí, správce a vlastníky památkových objektů, členy zájmových organizací a spolků zabývajících se záchranou a obnovou památek, uchazeče o studium a studenty oborů souvisejících s ochranou, záchranou a dokumentací památek a kulturního dědictví.

Registrace posluchačů: Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein.

Konferenční poplatek není vybírán.

Pozvánka na facebooku: https://www.facebook.com/events/2362807247287615/

FF UJEP

Philosophische Fakultät der Jan-Evangelista-Purkyně-Universität in Ústí nad Labem  ist Netzbetreiber dieser Tagungswebseiten.
www.ff.ujep.cz

UJEP

Philosophische Fakultät ist eine der Fakultäten, die sind innerhalb der Jan-Evangelista-Purkyně-Universität in Ústí nad Labem  umgesetzt.
www.ujep.cz

Muzeum

Museum der Stadt Ústí nad Labem ist ein häufiger Partner für unseren Tagungen und anderen kulturellen, wissenschaftlichen und pädagogischen Veranstaltungen.
www.muzeumusti.cz

Stadt Ústí n. L.

Philosophische Fakultät bekennt sich stolz zur Stadt Ústí nad Labem (dt. Aussig). Nähere Informationen über die Stadt, ihre Umgebung und Infrastruktur können Sie an den Stadt-Webseiten zu finden.
www.usti-nad-labem.cz

usti nad labem